Debit vai Credit?Erilaisia maksutapoja

KäteinenToimii aina. Paitsi, jos asiakkaalla ei ole käteistä.
Itse kirjoitettu laskuKustannustehokas. Yritysasiakkaita laskuttaessa pitää olla Y-tunnus.
Laskutuspalvelu
esim. Eezy Kevytyrittäjät
Laskun päälle tulee arvonlisävero sekä laskuttajan pieni palkkio.
Suosittelemme laskutuspalvelun käyttämistä, jos asiakas on muualla kuin Suomessa.
KorttimaksuEdellyttää korttimaksupäätettä, jota yleensä ei saa alaikäisenä. Asiakas voi maksaa kortilla joko pankin (debit) tai luoton (credit) kautta.
Mobiilimaksu
esim. MobilePay MyShop
Ketterä, koska ei vaadi ylimääräisiä laitteita. Y-tunnus tarvitaan.

Voit lukea korttimaksupäätteistä ja vertailla niiden hintoja sivulla yrittajat.fi!


Itse kirjoitettu lasku

Lasku on tosite, jonka lähetät asiakkaalle myydyn palvelun tai tuotteen maksamista varten. Muista kirjoittaa laskuun pakolliset asiat: yrityksen nimi, yhteystiedot, tilinumero, Y-tunnus, laskutuspäivä, laskunumero, laskutettavan asian kuvaus, määrä ja yksikköhinta, verokanta (4H-yrittäjällä yleensä 0%) sekä laskun loppusumma.MobilePay 4H-yrittäjän maksuvälineenä

MobilePay MyShop on helppo tapa hoitaa yrityksen rahaliikennettä. MyShop-maksutapa on kevyt ratkaisu maksujen vastaanottoon, sillä se ei vaadi erillisiä laitehankintoja.

Miten MyShop toimii ja miten sen lataan?

4H-yrittäjällä on oltava y-tunnus ja hänen on tunnistauduttava MobilePayn MyShop-palveluun. Kyseessä on pankkipalvelu, joten tunnistautumisvaatimus on vahva (käytännössä pankkitunnukset). Lisätietoja MobilePayn MyShop-palvelusta yrityksen omilla sivuilla: MyShop


Eezy -laskutuspalvelu 4H-yrittäjille

Eezy Kevytyrittäjät – laskutuspalvelu 4H-yrittäjille etuhintaan

Eezy Kevytyrittäjät toivottaa 4H-yrittäjät tervetulleeksi Eezyn kevytyrittäjäpalveluun – saat vinkkejä ja neuvoja oman työn laskutukseen!

Jotta voit itse Eezyn palveluun, sinun tulee olla 18 vuotta täyttänyt. Jos olet alle 18-vuotias, tarvitaan huoltajasi suostumus palvelun käyttöön. 4H-yhdistys voi varmistaa henkilöllisyytesi, jos sinulla ei ole omia verkkopankkitunnuksia. Suostumus ja henkilöllisyyden vahvistus hoituvat yhdellä lomakkeella (lisätietoa 4H-yhdistykseltä)

Eezy tarjoaa 4H-yrittäjille kevytyrittäjäpalvelun etuhintaan: palvelumaksu on vain 5 % (norm. 7 %). Rekisteröidy palveluun osoitteessa kevytyrittajat.eezy.fi – se on helppoa.

Nettipalvelun ja mobiiliapin avulla laskutat työsi kätevästi. Jos sinulla on kysymyksiä laskutuksesta, verokortista tai oman työn hinnoittelusta, Eezy on sinua varten.

Kevytyrittäjyytesi alkaa rekisteröitymällä Eezyn palveluun. Rekisteröityminen ei maksa mitään eikä sido sinua mihinkään. Rekisteröidy ennen kuin aloitat työt, sillä silloin palveluun sisältyvät vakuutukset – työajan tapaturmavakuutus sekä toiminnan vastuuvakuutus – astuvat voimaan ja ovat kunnossa töitä tehdessäsi. Kannattaa saman tien myös tunnistautua verkkopankkitunnuksilla, sillä laskutukseen ja palkanmaksuun liittyvien luottamuksellisten asioiden hoito edellyttää henkilöllisyytesi vahvistamista.