Vakuuta itsesi ja toimintasi


4H-yritys on harrastustoimintaa omalla vapaa-ajallasi. Koska kyseessä ei ole 4H-yhdistyksen toiminta, 4H-yrityksesi tuotteiden valmistaminen ja tuotteiden tai palvelujen myyminen eivät kuulu 4H:n jäsenvakuutuksen piiriin.


4H-yrityksen vastuuvakuutuksen tarjoaa Pohjola Vakuutus. Vakuutuksen ottaminen on vapaaehtoista, mutta suositeltavaa. Vakuutuksen hinta on 30 euroa/12 kuukautta. Vakuutusmaksun tulee olla maksettuna ja vakuutuksen voimassa vahinkohetkellä.


Koska 4H-yritystoiminta on pienimuotoista, siihen ei liity pakollisia viranomaisten määrittelemiä vakuutuksia. Mutta voi olla järkevää, että otat vastuuvakuutuksen tai tapaturmavakuutuksen itsellesi!

  • Kun työtulo on vuodessa yli tietyn rajan, täysi-ikäisen yrittäjän on otettava YEL-vakuutus (lisätietoa Ilmarisen sivulta). Tällöin tulon määrä ylittää myös 4H-yritystoiminnan rajan, jolloin yritys kannattaa laajentaa seuraavaan vaiheeseen. Näin otat vakuutuksen käyttöön

Kirjaudu jäsenkortillesi osoitteessa oma.4h.fi ja avaa yrityksesi tiedot. Löydät sivun yläosan välilehdeltä kohdan ’Vakuutukset’. Täällä voit tilata ja maksaa 4H-yrityksesi vakuutuksen. Kohdassa ’Laskut’ näet vakuutuslaskun ja voit maksettuasi tulostaa sen kirjanpitoon. Vakuutus astuu voimaan tilaushetkestä. Vakuutusturvan ehtona on vakuutusmaksun maksaminen. Vakuutusmaksun pitää olla maksettuna vahinkohetkellä.

Kun olet maksanut vakuutusmaksun niin yrityksesi sivuille tulee tieto ”Vakuutusmaksu voimassa asti” (noin viikon viiveellä).


Vakuutuksen sisältö ja vakuutusehdot

Vakuutus sisältää toiminnan vastuun ja tuotevastuun. Vakuutus on voimassa Euroopassa.

  • Korvauksen enimmäismäärä henkilövahingoissa on 500 000 euroa per vahinko ja esinevahingoissa on 100 000 euroa per vahinko. Yhden vakuutuskauden aikana korvataan vakuutusmäärä enintään kaksinkertaisena.
  • Vakuutuksen omavastuu on 300 euroa.