Vuosiraportti jäsenkortin kautta

Kun kalenterivuosi on ohi, raportoit 4H-yrityksesi toiminnasta ja taloudesta digitaalisen jäsenkortin kautta 15.1. mennessä. Vuosiraportointi sisältää talousraportin ja toimintakertomuksen tiivistelmän. 


YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
 1. Kirjaudu jäsenkortillesi https://oma.4h.fi
 2. Valitse 4H-yritykset  –> Klikkaa yrityksesi nimeä.
 3. Valitse Seuranta  –> Klikkaa Lisää uusi raportti.
 4. Täytä pyydetyt tiedot esim. talousraportti ja toimintakertomus lyhyesti.
 5. Paina lopuksi Tallenna.
 6. Tarvittaessa voit myöhemmin palata muokkaamaan seurantaraportin tietoja.

Talousraportti

4H-yrityksen talousraportti on lyhyt ja yksinkertainen: tulot, menot ja tulos. Tiedot löydät kirjanpidostasi. Talousraportin annat vuosiraportin yhteydessä jäsenkortin kautta.4H-yrityksen toimintakertomus

Toimintakertomus kertoo 4H-yrityksesi vuodesta. Voit tehdä sen haluamallasi tavalla ja koota siihen kaikki 4H-yrityksesi olennaiset asiat. Toimintakertomusta tarvitset, jos osallistut Vuoden 4H-yritys -kilpailuun tai haet opintopisteitä 4H-yrittäjänä toimimisesta.

Huom! Tässä kerrottu toimintakertomus on eri asia, kuin vuosiraportti. Vuosiraportoinnin yhteydessä kirjoitat toimintakertomuksesi lyhyesti suoraan jäsenkortin kautta.

Toimintakertomus antaa yleiskuvan yrityksen toiminnasta päättyneeltä kaudelta. Tässä muutama vinkki toimintakertomuksen tekemiseen.

 • Aloita kansilehdellä, johon kirjoitat 4H-yrityksesi nimen, oman nimesi, yhteystietosi sekä ajanjakson, jota toimintakertomus koskee.
 • Kirjoita alkuu 4H-yrityksesi liikeidea: mitä, kenelle, miten.
 • Kerro tärkeimmät hetket kuluneelta kaudelta. Esimerkiksi miten markkinoit, mihin tapahtumiin olet osallistunut tai mitä yhteistyökumppaneita ole löytänyt.
 • Voit liittää mukaan kuvia, lehtileikkeitä, itsearvioinnin sekä muita yrityksesi toiminnasta kertovia asioita.
 • Liitä yrityksesi itsearviointi osaksi toimintakertomusta.
 • Jos haet opintopisteitä 4H-yrittäjänä toimimisesta, voit liittää myös oppimispäiväkirjan osaksi toimintakertomusta.


4H-yrityksen itsearviointi

4H-yrittäjänä toimimiseen kuuluu yritystoiminnan ja oman osaamisen arviointi. Itsearvioinnissa voit käyttää apuna 4H-yrityksen itsearviointilomaketta. Se on pari 4H-BMC-lomakkeen kanssa eli molemmissa käsitellään asioita samojen otsikoiden kautta.

Arviointi kannattaa, sillä siten yrityksestäsi voi kasvaa entistäkin parempi. Arviointi auttaa myös toimintakertomuksen tekemisessä ja arvioidessasi huomaat yrityksesi kehittämiskohteet. Käy itsearviointi läpi yhdessä yritysohjaajasi kanssa.