Kuka voisi olla yritysohjaajani?


Kun perustat 4H-yrityksen, etsit myös itsellesi yritysohjaajan. On tärkeää, että yritysohjaaja on sinulle mieleinen henkilö, johon voit luottaa. Tarvittaessa oma 4H-yhdistyksesi auttaa sinua yritysohjaajan etsimisessä. Jokaiselle 4H-yrittäjälle luvataan yritysohjaaja.

Yritysohjaaja on vapaaehtoinen aikuinen, joka on kiinnostunut toimimaan tukemaan sinua yrittäjyydessäsi ja etsimään yhdessä vastauksia esittämiisi kysymyksiin. 4H-yrittäjien yritysohjaajina ovat toimineet esimerkiksi paikalliset yrittäjät, nuorten vanhemmat tai muut vapaaehtoiseksi ilmoittautuneet aikuiset


Yritysohjaajaksi voi kouluttautua helposti! Koulutus kestää n. 1-2 tuntia!

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.


Sopimus yritysohjaajan kanssa

Yritysohjaajuus on kahden kauppa sinun ja yritysohjaajasi välillä. On tärkeää, että sovitte yhdessä, millaisissa asioissa yritysohjaaja on tukenasi, kuinka usein tapaatte ja miten pidätte yhteyttä. Ensimmäinen tapaamisenne on hyvä olla yhteisiin pelisääntöihinne liittyvä.

Virallinen sopimus 4H-yrityksen ohjaamisesta tehdään digitaalisesti. 4H-yrittäjä ilmoittaa omaan 4H-yhdistykseensä yritysohjaajansa nimen. Sopimuksen hyväksymisprosessi käynnistyy automaattisesti, kun 4H-yhdistys lisää yritysohjaajan 4H-yrityksen tietoihin. Jäsenrekisteri lähettää hyväksymislinkin yritysohjaajan sähköpostiin.


Pyydä yritysohjaajaa täyttämään verkkolomake

Yritysohjaajasi kirjoittaa nimi- ja yhteystietonsa 4H:n jäsenrekisteriin. Lomake on osoitteessa https://4h.fi/lomakkeet/ilmoittaudu-vapaaehtoiseksi/.

Ilmoita yritysohjaajasi nimi 4H-yhdistykseesi. Tämä on tärkeää, jotta yritysohjaajasi saadaan liitettyä sinun yrityksesi tietoihin.

Kun yritysohjaaja hyväksyy toimimisen yritysohjaajana, tulee 4H-yrityksen tietoihin ruksi kenttään ’Sopimus 4H-yritysohjaajan kanssa tehty’.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.


Arviointitapaaminen kerran vuodessa

4H-yrityksen toimintaan kuuluu yritystoiminnan ja oman osaamisen arviointi. Yritysohjaajasi on apunasi arviointikeskustelussa vuoden lopussa tai ennen uuden yritysvuoden alkua.

Täytä ennen arviointitapaamista 4H-yrityksen itsearviointilomake. On hyvä tapa lähettää täytetty lomake yritysohjaajalle jo etukäteen ennen tapaamista, näin hän voi valmistautua tapaamiseen paremmin.

Jos aiot osallistua Vuoden 4H-yritys -kilpailuun, pyydä yritysohjaajaltasi lausunto yrityksesi toiminnasta. Liitä lausunto kilpailulomakkeeseen. Kilpailulomake löytyy jäsenkortin kautta.

Arviointi kannattaa, sillä siten yrityksestäsi voi kasvaa entistä parempi. Arviointi auttaa sinua esimerkiksi toimintakertomuksen tekemisessä ja arvioidessasi huomaat yrityksesi kehittämiskohteet. Arvioinnin jälkeen on hyvä palata takaisin 4H-BMC:n pariin ja päivittää se. Jokainen vaihe on tärkeä oman oppimisesi kannalta.